vrijdag 5 februari 2010

salade van rode biet



Bietjes, de kleur vind ik erg mooi. Je kunt ze als echte wintergroente lang bewaren. Ze zijn goedkoop en natuurlijk héééél gezond met ijzer, vitamine A en C en heel veel foliumzuur, dat spul dat je moet slikken als je net zwanger bent. Het schijnt ook heel goed te zijn voor het geheugen, dus een goede reden om die bietjes wel te eten. Zelfs Remko vind ze lekker als salade. Rauwe bietjes kook je gaar in 20 minuten in de snelkookpan of je koopt ze gewoon gekookt. In plakjes snijden en op een platte schaal verdelen. Deze dressing vind ik erg lekker, beetje turks met de yoghurt en knoflook: je plet een klein teentje knoflook met een snufje zeezout in een vijzel. Roer de griekse yoghurt er door en verdeel dit over de bietjes. Sprenkel nog een straaltje goede olijfolie over de bietjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen