zaterdag 27 november 2010

salade van rode kool, rucola en granny smith



In mijn koelkast lagen nog mini rodekooltjes die op de moestuin niet uitgegroeid waren. Ook groeit er nog rucola. Een frisse wintersalade bedacht.

Salade met rode kool, rucola en granny smith
ingrediënten:
* halve kleine rode kool
* bakje rucola
* 1 groene appel
* olijfolie of walnootolie
* ciderazijn
* mosterd
* paar walnoten

Snijd de halve rode kool met een scherp mes in dunne slierten. Het gemakkelijkste gaat dat als je dit op het grote snijvlak van de kool doet, dan worden de sliertjes het dunst en lekkerst. Meng de rode kool met de gewassen rucola. Snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appel met schil in kleine blokjes. Maak een dressing waarbij je eerste een likje mosterd in een schaaltje doet en dan ongeveer 1 eetl. azijn en ongeveer 6 eetl. olie. Half olijf, half walnootolie is ook lekker. Schep de helft van de dressing door de sla en proef of er nog iets bij kan. Kraak de walnoten en breek ze in kleine stukjes en strooi ze over de salade

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen