Missie geslaagd. Hoppers waren knapperige bakjes waar curry in kan. In alle gerechten zat kokosnoot, dus zo waar eten uit Sri Lanka. Ook een chefkok van morgen gespot. Finn is een kooktalent van 7 jaar oud. Zonder zich maar één keer te branden vette hij met een doekje het hete pannetje in, geroutineerd draaide hij de apachatty om het beslag goed te verdelen alsof hij nooit anders doet. Met zijn blote handen haalde hij de hoppers uit het pannetjes. Knap hoor of kunnen kinderen veel meer dan ik soms denk. Finn's moeder had beslag gemaakt volgens het tweede recept. Lekker waren ze. Omdat er tarwebloem in zat, hoefde het beslag maar een uur te rijzen. De volgende keer ga ik hetzelfde recept gebruiken maar dan met meer rijstebloem zodat de hoppers waarschijnlijk knapperiger worden. Het beslag moet dan wel langer rijzen cq fermenteren omdat rijstemeel weinig gluten bevatten.
Bij de hoppers serveerde ik kokossambol, groene tomaten chutney (zie recept op deze blog) en een groentecurry uit Sri Lanka met natuurlijk kokosmelk en currybladeren. Curry hoort niet tot de snelle recepten. Je moet toch veel handelingen doen, maar het wordt wel erg lekker. Hij is nauwelijk pittig, dus geschikt voor kinderen. Currybladeren geven een specifieke smaak en zijn niet te vervangen door iets anders, maar zonder is de curry ook lekker.
Sri Lankese groentecurry nodig:3 geschilde aardappelen in blokjes * 1 eetl. komijnzaadjes * 1 theelepel venkelzaadjes * 1 eetl. korianderzaadjes * 1 rode ui * 3 tenen knoflook * 3 cm gemberwortel fijngehakt * 300gr broccoli in roosjes * kaneelstokje * 1/2 theel geelwortelpoeder * 1 theel. chilipoeder * 250 gram spinazie * 300 ml kokosmelk * 10 currybladeren
Kook de aardappelen 5 min voor. Giet af. Rooster ondertussen de komijn-,venkel en korianderzaadjes droog in een kleine koekenpan. Het is bedoeling dat ze geurig worden, pas op dat ze niet verbranden. Stamp de specerijen in een vijzel. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de knoflook fijn en rasp of hak de gember. Verhit de olie in een grote, zware pan en fruit de uienringen. Doe de knoflook en gember erbij en blijf roeren. Voeg dan de aardappelen en broccoli erbij, roer een paar keer en voeg de gemalen zaadjes, de kurkuma, de chilipoeder en de curryblaadjes toe. Schep de groente door de specerijen. Overgiet de groenten krap met water en laag ze zachtjes niet te gaar koken. Voeg de kokosmelk toe. Voeg het grootste deel van de spinazie toe. Schep voorzichtig door en laat nog 5 minuten staan. Vlak voor het serveren kun je nog een handje verse spinazie toevoegen voor de kleur.
bron: specerijenmengsel gebaseerd op World Food Cafe
Geen opmerkingen:
Een reactie posten