maandag 29 mei 2017

Platbrood op de camping


Koken op de camping. Het is even geleden dat we daar over schreven. Hemelvaart is kamperen met familie en het is altijd leuk om in een nieuw seizoen je tent op te zetten (deze keer al gedaan door onze kwartiermaker om de plek te reserveren) en tevoren te bedenken wat je kunt koken op de camping. Een supermarkt zoeken op Hemelvaart hoort niet bij onze tradities; pas op vrijdag gaan we naar een terras en een winkel voor koffie, bier en ingrediënten voor de barbecue.
De criteria voor het menu zijn de variatie (voor iedereen iets te eten) en de uitvoerbaarheid (keukengerei en tijd) zodat daarna de regel kan gelden: eten wat de pot schaft. Nadat de meeste boodschappen gedaan waren veranderde de weersvoorspelling van 14 naar 25 graden en moest er worden nagedacht over koeling in plaats van een houtvuur. Na een menu van linzen- en tomatensoep, couscous en enkele mezze op dag 1 en een Italiaanse (Sardijnse) maaltijd op dag 2 begon ik me wel af te vragen wat andere kampeerders eten op de camping.
Ondanks het fantastische weer was een houtvuur in de avond lekker warm en heel gezellig. En op dag 3 met een ovenrooster ideaal voor de barbecue. Wel gingen we eerst even Jamie Oliver nadoen met zijn platbrood. Ooit gezien op televisie waarbij Jamie het buiten koken aanprijst. Dat wilde ik ook wel eens proberen en dit was mijn kans. Het was leuk werk, lekker en een goede combinatie met de gegrilde halloumi voor de vegetariërs.

Ingrediënten
500 gram bloem
Yoghurt
Snufje zout
Enkele gesneden jalapeño’s
Bakpoeder (of een scheut bier)

Bereiding
Roer het zout door de bloem en voeg het bakpoeder toe. Ik was dat vergeten mee te nemen en dus kan een scheut bier ook. Voeg wat yoghurt toe en kneed er een soepel deeg van.
Laat het deeg even rusten als je nog tijd hebt.
Rol een balletje zo groot als een groot ei uit tot een dunne plak. Druk indien gewenst wat jalapeño’s in het deeg en leg de deegplak op het rooster van de barbecue. Als de onderkant bruin wordt het brood omdraaien.
Dit brood kun je natuurlijk ook maken met hulp van een grillpan. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten