donderdag 2 maart 2017

Bonen-preistoof met Italiaanse kaas


Veel recepten in de Allerhande en andere blaadjes van supermarkten zijn geschreven voor snel snel snel en gericht op de verkoop van kant en klare producten. Vaak zijn het wel leuke ideeën maar heb ik als thuiskok mijn twijfels over de uitvoering. Aanpassen dus maar en op die manier wel weer eens wat nieuws proberen. De hete bliksem van twee soorten appels was eetbaar maar niet speciaal. De bonen-preistoof was met mijn aanpassingen verrassend lekker.
Tominokaasjes zijn een paar keer per jaar bij de Lidl te koop. Ergens anders heb ik ze nog nooit gezien. Je kunt er ook voor kiezen om net als in het originele recept ricotta in een vuurvaste schaal te grillen in de oven.
Serveer de bonen-preistoof met een plak zuurdesembrood. Een heerlijke combinatie.

Voor ongeveer twee personen
1 blik tomatenblokjes (evt. met toegevoegde kruiden)
Olijfolie
Zout en peper
1 blikje cannellinibonen
2 eetlepels kappertjes
2 teentjes knoflook
2 kleine preien
2 tominokaasjes of 1 bakje ricotta

Bereiding:
  1. Verhit een beetje olijfolie in een pan en voeg het blik tomaten toe.
  2. Als de tomaten koken op zacht vuur minimaal drie kwartier laten sudderen tot een saus.
  3. Voeg de kappertjes toe aan de saus.
  4. Snijd de prei in halve ringen en was deze in koud water.
  5. Spoel de cannellinibonen af en laat uitlekken.
  6. Verwarm wat olijfolie in een braadpan en stoof de prei 7-10 minuten. Voeg de fijngesneden knoflook toe.
  7. Voeg de tomatensaus toe en de bonen. Breng op smaak met zout en peper. En laat dit alles op zacht vuur langzaam warm worden.
  8. Bak de tominokaasjes in een koekenpan totdat ze aan beide kanten lichtbruin zijn. Doe dit op zacht vuur want anders ploffen de kaasjes heel snel open.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten