zondag 25 september 2016

Spinazie-preistamppot met gekarameliseerde appel


“Hoe kan je dit nou verzinnen” riep mijn jonge tafelgenoot. Dat werden dus verplicht 14 happen die nog vrij gemakkelijk naar binnen gingen. Maar ik heb het niet verzonnen, dat had een tv-kok al gedaan. En omdat we een fan van dit blog beloofd hebben om ook eenvoudige gerechten te plaatsen een lekkere stamppot die slechts een beetje anders is dan het origineel van 24 Kitchen. Getest en goed bevonden.

Ingrediënten voor 2 personen
4-5 grote kruimige aardappelen
2 eieren
1 kleine prei
Halve zak spinazie
Mosterd
Melk
Roomboter
2 appels
2 eetlepels honing
Zout en peper

Bereiding
  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar met wat water.
  2. Snijd ondertussen de prei in halve ringetjes, was de prei en laat goed uitlekken.
  3. Verwijder het klokhuis in de appels en snijd de appels in schijven.
  4. Verhit een koekenpan en laat de honing heel warm worden. Als de grote bubbels kleiner worden de appelschijfjes toevoegen. Voeg wat zout en peper toe en schud de pan regelmatig.
  5. Kook 2 eieren in 6 minuten zacht.
  6. Giet de aardappelen af, laat ze even stomen en giet er wat melk bij. De melk wordt zo warm en dan kan je de aardappelen stampen tot een puree. Voeg wat roomboter en een theelepel mosterd toe voor de smaak.
  7. Voeg de prei toe aan de puree en laat de puree op laag vuur doorwarmen.
  8. Voeg een eetlepel mosterd en een stukje boter toe aan de honingsaus en voeg daarna wat water toe voor een soort van jus voor de stamppot.
  9. Voeg na 5 minuten ook de spinazie toe aan de puree.
  10. Serveer de stamppot met de gekarameliseerde appel en jus en de gekookte eieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen