donderdag 19 mei 2016

Komkommer-radijs-salade


In de moestuin zijn de radijsjes bijna klaar en in de supermarkt koop je deze week drie komkommers voor een euro. Tijd dus voor een gemakkelijke en verfrissende salade die je goed kan serveren bij een Midden-Oosters menu als humus, couscous of falafel.

Ingrediënten voor 2 personen:
  • ½ Komkommer
  • 75-100 gram radijsjes
  • ½ Rode ui
  • 30 pijnboompitten
  • ½ Eetlepel heldere honing
  • 1 theelepel oranjebloesemwater
  • Sap van een ½ citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper
  • Munt
Bereiding
  1. Was de radijsjes en snijd ze in plakjes.
  2. Snijd de komkommer in stukjes.
  3. Schil de ui en snijd deze in hele dunne halve ringetjes.
  4. Meng de groenten in een schaal.
  5. Maak een dressing door de honing in het citroensap en het oranjebloesemwater op te lossen.
  6. Roer dan de olijfolie erdoor heen en zout en peper. Voeg wat gehakte muntblaadjes toe en meng de dressing met de groenten.
  7. Rooster de pijnboompitten en strooi ze over de salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen