dinsdag 1 maart 2016

Krautsalad of Duitse wittekoolsalade

Vergeet ik een foto te maken van deze supersimpele koolsalade. Was lekker bij de variatie bauersmaus met aardappel, ui en ei. Zelf bedacht om een gerecht te reproduceren dat Hannah ooit onderweg naar Oostenrijk heeft gegeten. Was niet helemaal hetzelfde geloof ik. 

krautsalad
* halve witte kool
* halve theelepel kummel (karwij)
* half bouillonblokje
* zout 
* scheutje olie
* scheutje azijn

Snijd de kool zo fijn als je kunt. Hoe fijner hoe lekkerder, dus toch maar een mandoline aanschaffen. Kook 125 ml water en los de bouillon er in op. Voeg olie, azijn en kummel toe en roer door de kool. Knijp de Jolie beetje met de dressing en laat uurtje staan. Ik zette de salade even op het frisse  balkon in de sneeuw maar koelkast kan ook. Foto volgt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen