zondag 7 februari 2016

Courgettebeignets


 
Courgettekoekjes heb je in meerdere mediterrane keukens en dus ook in de keuken van Sardinië waar ze Fritelle di zucchine heten. Voor het bakken heb je wel even wat tijd en geduld nodig maar het is de moeite waard.

Ingrediënten
  • 800 gram courgettes
  • handjevol verse munt
  • 50 gram bloem
  • 100 ml bier
  • 3 eieren
  • 60 gram pecorino sardo
  • zout en peper
  • olie om te bakken
  • munt en peterselie voor de garnering
  1. Snijd de courgette in hele kleine dobbelsteentjes en zet weg in een vergiet.
  2. Rasp de pecorino en hak de munt fijn.
  3. Klop de eieren licht op in een grote kom en maak een beslag door het bier en de bloem toe te voegen.
  4. Voeg dan ook de geraspte kaas, de fijngehakte munt en zout en peper toe. Roer net zolang totdat het beslag glad is.
  5. Zet aan de kant totdat je gaat bakken. Voeg dan de courgette toe aan het beslag en roer goed.
  6. Verwarm een antiaanbakpan en voeg ruim olie toe.
  7. Bak dan enkele courgettebeignets. Wacht tot de onderkant bruin is geworden en keer ze dan om. Bak de beignets aan beide kanten bruin.
  8. Laat de beignets uitlekken op keukenpapier en serveer ze lauwwarm met wat gehakte munt en peterselie.
Bron: Culinair Sardinië / L. Janssen Miraglia

1 opmerking:

  1. Heel lekker net als de culingeones, de artisjokken in peperdressing en lekker witte wijn uit het gebied tussen Venetië en trieste

    BeantwoordenVerwijderen