woensdag 10 februari 2016

Chili sin carne

Als je kookt met een recept op de iPad en regelmatig even moet spieken dan is het handig dat zo’n recept leesbaar is. Ik verwerk dan ook altijd de handelingen zoveel mogelijk puntsgewijze. Een verhaal erbij is leuk maar je zoekt dan steeds in de tekst, wat nu te doen. Dus wie het verhaal achter deze chili wil lezen verwijs is naar de website van chiliconcarne.nl. Het was een aanrader om de chili 2 uren te laten pruttelen.

Ingrediënten voor 2-3 personen
  • 1 eetlepel pimenton (paprikapoeder)
  • 1 eetlepel komijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • stukje donkere chocolade
  • 2 uien
  • 2 kleine paprika’s (groen en rood)
  • ½ bakje champignons
  • 1 grote pot bruine bonen
  • ½ blik tomaten
  • olijfolie
Bereiding
  1. Hak de uien fijn en snijd de chilipeper in kleine stukjes.
  2. Verwarm een ruime scheut olijfolie in een braadpan.
  3. Voeg de komijn en de pimenton toe aan de olie.
  4. Voeg de fijngehakte uien toe. Bak ze ongeveer tien minuten tot ze zacht worden.
  5. Rasp de chocolade boven de pan. De uien kunnen zo een beetje karamelliseren.
  6. Voeg de knoflook en de fijngehakte chilipeper toe.
  7. Voeg de paprika en champignons in blokjes toe en laat ze een tijdje meebakken.
  8. Voeg een half blik tomaten toe en laat de chili wat pruttelen.
  9. Spoel de bonen af en voeg ze toe. Roer goed en draai het vuur laag.
  10. Laat de chili 2 uren zachtjes pruttelen.
  11. Serveer met guacamole, geraspte kaas en tortilla chips.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen