woensdag 18 maart 2015

Koken voor 5 euro per maaltijd (2)Hoe geschikt zijn we voor een sober leven werd er gevraagd in de blogbijdrage van 6 januari. Schijnbaar doe ik erg mijn best want de belastingdienst wil voor het eerst geld van mij terug hebben. Dat is maart maar in januari ging het om de schuldsanering, de broodjuwelier (vanochtend nog even langs geweest in Amsterdam Oost) en de restjes in de koelkast. Koken voor 5 euro per maaltijd, ik moest er weer aan denken toen ik toevalligerwijze het blog van Francesca-kookt las. Zij had in 2013 al de uitdaging aangenomen om 5 dagen lang te koken voor 5 euro per hoofdgerecht. De eerste is met mie en paksoi en aangezien ik die groente gisteren had gekocht in de aanbieding bij Dirk op het Mercatorplein (tussen twee stage bezoeken in) kon ik het wel eens proberen. Ik heb mij heel aardig aan het recept gehouden, alleen alles door de helft voor twee personen (dus € 2,50). Wel gewone tahoe i.p.v. kant en klaar, wat extra geraspte verse gember en een halve rode chilipeper erdoor. De omelet werd vervangen door een enkel gebakken ei.


Een korte samenvatting van Francesca’srecept en mijn aanpassingen: mie koken en afspoelen, wok verhitten, tahoe apart bakken in zonnebloemolie, dan beginnen met ui, paprika en rode peper roerbakken, paksoi en gember erbij evenals zout. Tahoe en mie toevoegen evenals ketjap, beetje sesamolie. Goed mengen en serveren met sambal en een komkommersalade (€ 0,30).
De andere 4dagen koken voor 5 euro zijn recepten voor pizza, kapsalon, pasta en nasi. Wel grappig maar er moet meer te verzinnen zijn. Morgen met couscous?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten