maandag 23 februari 2015

Portugese roomtaartjes


Volgens diverse media heeft Nederland sinds december een griepepidemie en is die nog niet ten einde. Helaas was ik dit jaar ook aan de beurt en wel voor de langdurige versie. Als gevolg van al dat rusten op de bank heb ik heel veel televisie gekeken en dus ook 24Kitchen. Portugese roomtaartjes, Pastéis De Belém, zijn de nationale smikkeltaartjes die men door heel Portugal heen bij elke bakkerij kan kopen. De roomtaartjes kwamen in twee verschillende varianten langs. Ik heb het deeg van Jamie gecombineerd met de vulling van Rudolf.

Ingrediënten voor 6-7 taartjes
·        4 plakjes bladerdeeg
·        Kaneel
·        250 ml melk
·        2 eierdooiers
·        75 gram suiker
·        1 el bloem
·        1 vanillestokje

Bereiding
1.    Verwarm de oven voor op 200-220 ºC.
2.    Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Ze mogen niet te zacht worden.
3.    Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
4.    Breng de melk met de helft van de suiker, het vanillemerg en het lege stokje aan de kook.
5.    Roer de overige suiker met de eidooiers goed door elkaar en meng de bloem zodat er een gladde massa ontstaat.
6.    Verwijder het vanillestokje. Giet ongeveer de helft van de kokende melk langzaam door het eimengsel en roer goed door. Roer daarna dit mengsel door de rest van de melk in de pan en  kook de vulling al roerend gaar.
7.    Vet een muffinvorm of tartalette vorm in met wat boter.
8.    Bestrooi een plakje bladerdeeg met kaneel en leg een nieuw plakje erbovenop. Herhaal dit drie keer. Rol daarna het bladerdeeg op en snijd er 6-7 plakjes van. Druk een rondje bladerdeeg plat met je hand en rol het een beetje uit met een deegroller. Maak van het deeg een bakje en leg het in de muffinvorm.
9.    Vul de bakjes met de vulling en bak de taartjes ongeveer 20 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen