woensdag 24 december 2014

Relaxte kerst

Het is 24  december en nog niet één keer Julpepparkakor gebakken, Bij deze zweedse peperkoekjes, denk aan Pipi Langkous in de kerstaflevering waar de hele keuken bezaaid ligt met deeg en hele grote peperkoeken, de droom van elk kind en van mij. Momenteel is Pipi wel passé bij de meiden al zou ik het niet erg vinden om te kijken, Linus heb ik dit jaar ook nog niet langs zien komen. daar waren ze al een paar jaar te oud voor maar de romantiek van kinderen in de Noorse sneeuw rond Kerst deed het nog lang goed. Dit jaar wordt er gekeken naar Vrolijke Kerst van de VPRO waar een rijke familie uit zeg Bloemendaal ontdekt dat ze niet meer rijk zijn en gaan wonen in een anti-kraakpand. Vader (Jeroen Spitzenberger, altijd leuk om naar te kijken) krijgt de schuld, moeder gaat zichzelf zoeken en de kinderen hebben veel lol met andere kinderen en toveren het huis om in kerstsfeer. Met de heerlijke boodschap dat geld niet gelukkig maakt maar saamhorigheid wel  Erg leuk om samen ja samen op de bank te kijken en huizen in Bloemendaal en Haarlem te spotten.  Kerst in crisistijd dus, maar daar merken wij niet veel van. Wij hebben de mazzel om het nog steeds druk, druk, druk te hebben. Dus daarom een relaxte kerst en ik doe het niet slecht. Vandaag wel aan de bak maar dat is leuk. De boffert is klaar, de Tante Wieskoek staat buiten af te koelen en de panettone  waarbij mijn lieve broer en dochter het nodig vonden om me tijdens het kneden te zeggen dat ze die niet zo bijzonder vonden, staat in de oven. Ondertussen staat de reclameman als quasi Fransman Boeuf Bourguinon te maken voor zijn familie die tweede Kerstdag met zijn allen komen. Hij heeft vijf recepten dus het kan niet misgaan. Speciaal voor hem bewaar ik er één op deze verder vrij vegetarische blog.  En tijdens al dit gebak en gesudder kwam de buuv koffie drinken en later de broer met een vriend uit Jemen die voor Zhoug, een Jeminitische saus met groene peper, tomaat en veel knoflook  een staafmixer nodig had. Heel gezellig dus.
Straks kerstavond bij familie Harkema en als alternatief voor kerstliedjes naar het eindfeest van Serious Request. Wij mogen zoet meenemen en dat wordt een choladetaart met cranberries.
En mocht iemand dit niet meer zo relaxt vinden klinken, morgen mag ik eten bij mijn medeblogger die wereldberoemd bij ons is vanwege haar heerlijke eten.

Dus voor iedereen net zo'n relaxte Kerst gewenst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten