vrijdag 27 december 2013

wentelteefjes van panettone met hangop en cranberries


De dag na de kerst is het tijd voor de restjes.  Volgens de reclameman bakt men hiervoor eerst even een  panettone en laat die iets te droog uitvallen omdat je tijdens het bakken twijfelt of dat ding  wel gaar is omdat het recept niet zo bekend is als de ouwe trouwe boffert en 'm nog een paar minuten respijt geeft en 'm dan geheel niet zoals de Italiaanse mama die alles onder controle heeft gewoon glad vergeet. Het bindend advies voor kerst 2014 is dat 2 keer 20 minuten de standaard  baktijd voor een panettone is. Gebruik een wekker en vooral niet twijfelen, haal 'm uit die oven!

Dit jaar dus te droog om mijn kinderen te gerieven en hoewel de reclameman, om mij een plezier te doen, zei dat ie best lekker was, kwam het er toch op neer dat ik de enige was die 'm met dik boter at.  Dat schiet dus niet op, maar de wentelteefjes van panettone werden vandaag wel zeer gewaardeerd. Met hangop van het overschot aan yoghurt dat rond Kerst niet in de dagelijkse hoeveelheden er door heen gaat en met een beetje cranberrysaus  omdat die met de kerst niet op het menu stond in de andere huizen. Vast ook lekker met panettone uit de winkel want die is altijd droog of natuurlijk suikerbrood en waarom ook niet kerststol. En als je gewoon alles keurig hebt opgegeten, dan kan het natuurlijk ook met wit brood.

Wentelteeftjes van panettone met hangop en cranberries
nodig: 
* vier a vijf plakken droog kerstbrood/ wit brood 
* 2 eieren
* flinke scheut melk
* klontje boter
* liter yoghurt paar uur in theedoek in vergiet laten uitdruppen
* half zakje cranberries
* flinke scheut sinaasappelsap
* paar lepels suiker

Breng de cranberries met het sinaasappelsap en suiker aan de kook en laat vijf minuten zacht sudderen tot de bessen knappen en zich een saus vormt. Voeg zo nodig een beetje water toe. Klop de eieren met de melk in een schaaltje en week het brood twee minuutjes tot je geen droge plekken meer ziet. Verwarm een pan en laat een klontje boter smelten. Laat het geweekte brood even uitlekken en bak het in de warme boter aan beide kanten goudbruin.Bestrooi met een beetje poedersuiker en serveer met een dot hangop en de cranberrysaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten