zaterdag 24 augustus 2013

dukkah iets anders Nog een recept van dukkah daar zit iedereen toch op te wachten?  In 2011 had ik deze al, maar deze uit Arabia bij je thuis, het kookboek van Tol en Zeroulia is ook erg goed.

Andere specerijen dan de obligate komijn en koriander. Met hun recept heb je genoeg voor een restaurant, met de helft van de ingrediënten had ik al potjes om weg te geven. Deze hoeveelheden zijn goed voor de borrel morgen. Met Turks brood en lekker olijfolie dippen. Handig feestvoer want heel erg gemakkelijk van te voren  te maken.  Die geroosterde kikkererwten koop je bij de Turkse supermarkt. En als je daar toch bent, haal dan ook gedroogde rozenblaadjes want die kun je er over heen strooien voor de kleur en geur. Lekker met brood en olie of over de hummus.

50 gram geroosterde kikkererwten
25 gram amandelen
25 gram hazelnoten
1/2 eetl komijn
1/2 el venkelzaad
1/2  el anijszaad
1 theelepel korianderzaad

20 gram sesamzaad
snufje zoutRooster eerst de hazelnoten, kikkererwten en de amandelen droog in een antiaanbakpan tot ze licht kleuren en er een beetje olie uit de noten komt. Doe in vijzel of keukenmachinetje. Rooster de zaden tot ze geurig zijn. Let op dat het sesamzaad niet verbrand want dat is zo gebeurd. Maal alles met een snuf zout fijn. 


bron: Arabia bij je thuis bereiding aangepast

Geen opmerkingen:

Een reactie posten