woensdag 14 augustus 2013

De lekkerste courgettesoep


Volkstuinen en vakantie zijn geen goede combinatie zag ik afgelopen week op een prachtig volkstuinencomplex in Haarlem. Er wordt hard gewerkt en de tuintjes staan er goed bij. Zo goed dat de speurende nichtjes overal groente en fruit zien dat nodig geoogst moet worden. Aardbeien, boontjes en heel veel courgettes. Mega-courgettes wel te verstaan van twee kilo per stuk. Ook ik ging naar huis met courgette en wat doe je er dan mee? Dit blog hielp met een recept voor het inmaken van courgettes en zelf ging ik op zoek naar een recept voor courgettesoep. La cucina verde is een geweldig kookboek om te gebruiken als je eerst groente hebt gekocht en dan pas een idee voor een recept nodig hebt. En niet andersom want dan moet je vaak meer betalen, is er iets uitverkocht of even niet verkrijgbaar. De courgettesoep uit dit kookboek is echt de lekkerste die ik ooit heb gegeten. Dat kan ook aan de geweldige courgette hebben gelegen die ondanks de megagrootte toch stevig was.

Ingrediënten voor 6 personen
·        1 kilo courgettes
·        50 gram boter
·        2 kleine gedroogde peperoncini
·        2 teentjes knoflook
·        6 eetlepels slagroom
·        1 eetlepel majoraan
·        4 dl groentebouillon
·        Zout en peper
·        Parmezaanse kaas

Bereiding
1.    Was de courgette en verwijder de zaadlijsten.
2.    Snijd de courgette in repen en rasp ze bijvoorbeeld met hulp van de keukenmachine.
3.    Verwarm de boter in een pan en smoor de courgettes op een middelmatig vuur ongeveer tien minuten.
4.    Zeef de courgettes en bewaar het vocht.
5.    Doe de courgettes in de keukenmachine samen met de knoflook, peperoncini, slagroom en majoraan en maak er een romig mengsel van.
6.    Doe de courgettepuree in een pan en roer er de bouillon door en eventueel nog wat van het opgevangen vocht. Voeg zout en peper naar smaak toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep zeker nog 10-15 minuten zachtjes pruttelen.
7.    Serveer de soep met Parmezaanse kaas.

Je kunt de soep desgewenst ook nog serveren met wat peterselie en een paar drupjes olijfolie. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten