zondag 20 januari 2013

Hannah's high tea

13 jaar is ons kerstkind nu. Het gymnasium is al weer gewoon, de basisschool lang geleden net als alle door je ouders georganiseerde partijtjes. Zelf bedacht ze een high tea voor een aantal meiden uit haar klas. Spelletjes hoefde ik niet te bedenken, naar  slingers werd niet gevraagd, maar ik mocht of moest natuurlijk helpen bakken. Zelf maakte zij jamkoekjes, macarons en hartige taartjes. Ik deed de brownies, kleine cheesecakejes, cream scones met variant op clotted cream waarbij slagroom met een schep mascarpone wordt stijfgeklopt. De suiker er in had eigenlijk niet gehoeven. Het ging allemaal schoon op. En daarna gewoon lekker buiten sneeuwballen gooien en een ouderwets gezellig bordspel. Je moet toch iets doen.
Jamkoekjes
* 125 gram boter
* 60 gram suiker
* 1 eidooier (of het hele ei als je rijstemeel gebruikt)
*180 gram bloem
*50 gram custard of rijstemeel
* citroenschil of vanillesuiker
* jam

verwarm de oven voor op 170 graden . Roer de droge ingrediënten door elkaar. Verdeel de boter in blokjes en wrijf met de vingertoppen door de bloem tot het heel fijn is. Roer eidooier er door heen. Kneed snel tot een stevig deeg. Rol het deeg uit tot 2 cm dikte. Met deze koekjesmaker uit Maleisië druk je koekjes uit het deeg met een hele ondiepe holte. Leg ze op de bakplaat met  bakpapier. Doe er met een lepeltje een klein beetje jam in. Niet helemaal vullen want anders loopt het er in de oven weer uit.
Zet 10-15 min in de oven. Lekker bij een kopje thee. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen