zaterdag 8 december 2012

Scones


Vorig weekend had ik eindelijk de perfecte scones gebakken (beter dan die van vandaag op de foto). Volgens Wikipedia zijn scones kleine broodjes of cakejes indien er suiker aan het recept is toegevoegd. Ze komen oorspronkelijk uit Schotland. In het Verenigd Koninkrijk zijn scones met clotted cream en jam een vast hapje bij de afternoon tea. Verder worden ze genuttigd bij het ontbijt of bij de koffie.
Ingrediënten
· 225 gram bloem
· 3 theelepels bakpoeder
· Snufje zout
· 50 gram boter
· 25 suiker
· 50 gram rozijnen
· 1 – 1,5 dl karnemelk
Bereiding
Verwarm de oven op 200°C. Meng de bloem met het bakpoeder, het zout en de rozijnen. Voeg de boter toe in blokjes en meng de boter met je handen door het deeg totdat het heel fijn en kruimelig is. Roer de suiker erdoor. Meng nu zoveel karnemelk erdoor zodat er een deeg ontstaat. Kneed het lichtjes en rol het daarna voorzichtig uit. De dikte van het deeg moet minimaal 1 cm zijn. Snijd met een sconesnijder of een glas 8 rondjes uit het deeg en leg ze op een bakplaat of rooster bekleed met bakpapier. Bestrijk de scones nog met wat karnemelk en bak ze 10 minuten in de oven. Laat ze op een rooster afkoelen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen