zondag 23 september 2012

Turkse linzenschotel met bloemkool

Googelen kunnen we allemaal zeg ik weleens in de les (om daarna te laten zien dat je met Google en bepaalde commando’s veel gerichter naar goede webdocumenten kunt zoeken). Die commando’s had ik vandaag niet nodig om een recept te vinden. Ik had bloemkool en verse peterselie in huis maar wat te maken? Iets uit de Turkse keuken? Tijd om de kookboeken door te nemen was er niet want er moest ook nog gewerkt worden. Dus op basis van een recept op de website mijnreceptenboek.nl mijn eigen versie gemaakt van bloemkool met linzen. Het kost wel even wat tijd voordat de linzen gaar zijn maar als de schotel gaart is er tijd voor andere klusjes.

Ingrediënten voor 2 personen
  • ½ Bloemkool
  • 100 gram groene linzen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine wortel
  • 1 eetlepel Turkse paprikapasta
  • 1 theelepel piment
  • Klein handje verse peterselie
  • 250 ml bouillon
  • Citroensap van een ½ citroen

Was de linzen en laat ze even weken. Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze een beetje voor. Snipper de ui en de knoflook en bak deze lichtjes in wat olie. Voeg na enkele minuten de in blokjes gesneden wortel toe en de paprikapasta. Daarna het piment en de grof gehakte peterselie. Nog eventjes bakken en dan de bouillon en de linzen toevoegen. Na ongeveer een half uur tot drie kwartier de bloemkool toevoegen en de stoofschotel laten sudderen tot de linzen gaar zijn. Voeg tot slot wat citroensap toe.
Serveer de linzenschotel met wat feta en Libanees platbrood maar Turks brood kan natuurlijk ook. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen