dinsdag 24 juli 2012

Rijstebrij met rabarber


Zo ouderwets als het maar kan, rijstebrij, maar toen ik kort na elkaar in twee geleende kookboeken o.a. van Jamie Oliver, een recept voor dit toetje tegenkwam, het toch eens geprobeerd en het is een aanrader. Dit recept komt uit het kookboek van Sophie Dahl (Van seizoen naar seizoen) en is een klein beetje bewerkt.

Voor 4 personen
1 liter melk
120 gram dessertrijst (of Italiaanse Vialone Nano)
1 kaneelstokje
4 eetlepels honing

350-400 gram rabarber
1 steranijs
1 theelepel rozenwater
2-3 eetlepels honing

1.    Was de rijst en breng de rijst met de melk en het kaneelstukje aan de kook.
2.    Laat de rijst op heel zacht vuur langzaam pruttelen en roer regelmatig.
3.    Snijd intussen de rabarber in stukjes van ongeveer 2,5 cm.
4.    Kook de rabarber zacht met 1 dl water, de steranijs en het rozenwater. Voeg daarna de honing toe.
5.    Als de rijst nog niet gaar is indien nodig nog wat melk toevoegen.
6.    Verwijder het kaneelstokje en roer de honing door de rijstebrij.
7.    Serveer de rijstebrij met de rabarber erbovenop. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen