vrijdag 2 december 2011

Koken uit de krant


De volkskeuken is een bekende rubriek in de Volkskrant maar helaas vaak recepten met vlees of vis. Dan moet je een goed idee van de schrijver maar vegetarisch maken. Zo ook het recept voor een Siciliaanse pastasaus van Onno Kleyn van afgelopen week. Lekker gemakkelijk en voor de verandering eens een pastasaus zonder tomaat of kaas.

Voor ongeveer 3-4 personen

  • 1 bakje quorn gehakt
  • 1 venkelknol
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gram rozijnen
  • 25 gram pijnboompitten
  • 60 ml witte wijn

Week de rozijnen in heet water.
Snijd de venkelknol in kleine stukjes. Hak de knoflook fijn.
Verwarm wat olijfolie in een braadpan en bak de venkel en knoflook enkele minuten.
Voeg de quorn toe en bak het geheel nog een paar minuten. Bak daarna de pijnboompitten ook nog even mee.
Doe er de uitgelekte rozijnen, wat zout en de witte wijn bij. Deksel op de pan en ongeveer 15 minuten zachtjes laten stoven totdat de venkel gaar is.
Meng de saus met de gekookte pasta, bijvoorbeeld Sedani rigati.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen