vrijdag 16 december 2011

Hopperparty met dal


Hoppers bakken. beetje saaie foto voor zoveel gezelligheid. De volgende keren komen er foto's van het beslag en de bakjes van rijstebloem die uit de pannetjes komen. Misschien wel een filmpje hoe Finn en ik het beslag professioneel ronddraaien, het gas op het juiste moment lager zetten en de vastplakkende bakjes lossteken. Nu dan maar het recept voor de Sri Lankese dal die ik erbij gemaakt had. Dal van rode linzen, met natuurlijk kokosmelk want dat gaat er in sri Lanka altijd in. Die palmbomen aan de witte bountystranden staan er niet alleen voor de toeristen. Het enige lastige van deze dal zijn de currybladeren, gedroogd is niets dus koop ze bijvoorbeeld hier. Stuur even een reactie als je een andere winkel weet.

* 1 cup rode linzen
* 4 cups water
* een eetlepel tamarindepasta
* paar eetlepels olijfolie of ghee
* 1 eetlepel fijngesneden knoflook
* 1 fijngesnipperde rode ui
* 8 curry bladeren (als ze uit de vriezer komen, even laten ontdooien tussen keukenpapier)
* 1 of 2 rode pepers in stukken (echte sri lankezen nemen er drie)
* 1 eetlepel gemalen koriander
* 1 cup kokosmelk (uit blik even doorgeroerd)
* 1 theelepel zout
* 1/2 theelepel cayennepeper
* 1/4 theelepel geelwortelpoeder

Breng de linzen met water en tamarinde in een pan aan de kook. Zet laag en laat linzen 20-25 minuten gaarkoken. Voeg de kokosmelk, zout, cayennepeper en geelwortelpoeder toe en laat nog 5 minuten sudderen.
Verhit de olie of ghee in een koekepan op matig vuur. Fruit de ui tot de randjes bruin kleuren. Voeg de knoflook toe en roer een paar keer door. Voeg nu de currybladeren, rode pepers en gemalen koriander toe en laat nog een minuutje staan. Voeg dan de inhoud van deze pan toe aan de linzen. Laat de linzen nog 5 minuten sudderen.

De linzen zijn goed van te voren te maken. Bij het opwarmen moet je goed blijven roeren omdat het anders snel aanbrandt.

Serveer met rijst, curry of hoppers natuurlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten