maandag 31 oktober 2011

Radicchio


Radicchio is een van mijn favoriete groenten. Maar helaas is het altijd zoeken naar deze ronde rode sla. Alleen bij de Turkse groenteboer kan ik vaak wel een vers kropje vinden. In de Nederlandse supermarkten is radicchio alleen een klein onderdeel van voorverpakte sla. Dan Italië. Daar zijn zowel de ronde sla (radicchio rosso Chioggia) als de meer langwerpige rode witlof (radicchio treviso) volop verkrijgbaar.

Radicchio is rauw lekker als salade en te combineren met kappertjes, rucola, olijven of mozzarella. Gestoofd is het nog veel lekkerder. Heel kort even bakken in olijfolie en daarna in de oven met wat Italiaanse kaas.

Ook lekker: radicchio op de pizza om de heimwee naar een Italiaanse keuken in een casot in Treiso te bestrijden. Maak zelf pizzadeeg en beleg de pizza met tomatensaus, mozzarella en radicchio. Dan 5-10 minuten bakken in een hele hete oven.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen