zondag 12 juni 2011

Libanees eten


Van mijn collega had ik een zak rode puntpaprika’s gekregen en met al vele nakijkwerk is een nieuw klein recept uitproberen een hele afwisseling.
Het werd een salade uit een Libanees kookboek dat in onlangs in de bibliotheek had geleend.
Ingrediënten voor de Libanese paprikasalade
  • 4 puntpaprika’s
  • 1 grote tomaat
  • 3 lente-uitjes
  • 10 kalamataolijven
  • 10 groene of zwarte olijven
  • 10 muntblaadjes
  • ½ Citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper
Bereiding
  1. Rooster de paprika’s in de oven, doe ze daarna 5-10 minuten in een plastic zak, spoel ze af wat koud water en ontvel ze.
  2. Snijd de paprika’s in stukken.
  3. Ontvel de tomaat door deze aan de onderkant van de tomaten kruislings in te kerven en daarna even in heet water te dompelen.
  4. Snijd de tomaat in kleine stukjes en voeg toe aan de paprika.
  5. Ontpit de olijven en voeg ze toe aan de salade.
  6. Hak de muntblaadjes grof, pers de citroen uit en meng beide samen met de olijfolie goed door de salade. Breng de salade verder op smaak met zout en peper.
  7. Serveer direct met bijvoorbeeld pitabrood.
Naast deze salade had ik voor de maaltijd ook een feta-yoghurt dip gemaakt om te eten met plat Libanees brood. Hiervoor moet je eerst ongeveer 400 ml yoghurt een paar uur laten uitlekken in een vergiet met een schone zakdoek. Meng daarna de hangop met 100 gram geprakte feta. Spreid de dip uit in een schaaltje en giet er een beetje olijfolie over. Officieel moet je er dan zahtar (een kruidenmengsel) over strooien maar dat kon ik in mijn winkels (nog) niet vinden. Daarom maar het kindvriendelijke geroosterde sesamzaad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten