zaterdag 26 maart 2011

Rabarber



Vandaag de eerste rabarber gekocht bij de Dekamarkt. Ik heb geen reclameman maar wel een zoon die elke zaterdag naar de scouting gebracht moet worden. Het ideale moment om daarna boodschappen te doen bij de Dekamarkt, een zeldzame winkel in Amsterdam. Maar vooral ideaal omdat de groenteafdeling i.t.t. de AH en de C1000 om de hoek altijd een verrassing heeft (vandaag snijbonen maar die wil ik nog steeds niet proeven). Maar de jonge rabarber was ook een verrassing. Maar wat er dan mee te doen? Taart bakken is niet de bedoeling, een toetje dan? Kookboeken genoeg maar waar te beginnen? Als ik zoek op rabarber in het weblog van de NRC komt er een bekende tekst tevoorschijn: ’15 april 2010. Vandaag de eerste rabarber gekocht, nog zonder enig idee wat ermee te doen.’ Het bericht verwijst naar een Engelstalige website met veel rabarberrecepten. Dit toetje is ook heel lekker zonder aardbeien.
Voor 4 personen:
  • 600 gram rabarber
  • 60 gram vanillesuiker (suiker uit een potje met een vanillestokje is nog lekkerder)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 8 flinke eetlepels Griekse yoghurt
  • 80 gram pistachenootjes (grof gehakt)
  • 4-8 aardbeien
Was de stelen en snijd de rabarber in stukjes. Breng de rabarber met de suiker en het citroensap en een klein scheutje water aan de kook. Ongeveer 5-7 minuten laten koken en dan laten afkoelen. Serveer het toetje in een coupe, eerst de rabarber, dan 2 eetlepels yoghurt, dan de schijfjes aardbeien en tot slot de gehakte pistachenootjes.
Bron: http://www.foodnetwork.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten