vrijdag 18 februari 2011

citroenyoghurtpudding


De jaarlijkse karavaan richting skigebieden is vertrokken. Skibox op het dak, kinderen ingeladen en vooraf hopen dat je door kan rijden op de Duitse autobahn. En altijd weer in de rij komen te staan. Eerst in de file, daarna bij de skiverhuur, vervolgens bij de liften (Waar doen die Nederlanders het toch van?) en vergeet de rij voor het aprèsski-bier niet. Als er buitenaards leven zou bestaan, vraag ik me altijd af of ze hun hoofd zouden schudden over zoveel  kuddegedrag . Wij gaan ook. Naar Noorwegen. Ik laat nog weten hoe lang de rijen daar zijn en wat je daar voor bijzonders kunt eten. Vandaag de tassen vullen en de koelkast leeg eten.  Het inkoopbeleid had beter gekund. Een verjaardag is een excuus maar niet voor drie bekertjes slagroom te veel!  Eén gaat naar de buurvrouw, van eentje maak ik pudding.met yoghurt en citroenen die er ook nog liggen. En die laatste laten we zielig achter. De pudding is een variant op de mandarijntjespudding .

Citroen-yoghurtpudding
nodig 
* 1 citroen 
 * 300 ml magere yoghurt
* 4 blaadjes gelatine of neem agaragar (zie recept mandarijntjespudding)
* 1 bekertje slagroom
* 100g witte basterdsuiker of naar smaak

Week de gelatine 5 minuten in koud water. Boen de citroen schoon en rasp 'm boven een kom.   Pers de citroen uit en doe het sap in een pannetje. Voeg 10 ml water toe. Warm het citroensap langzaam op. Klop de slagroom stijf. Meng de yoghurt met de helft van de suiker. Knijp de gelatine één voor één uit en los op in het warme citroensap. Laat beetje afkoelen. Zeef het citroensap boven de yoghurt en roer door. Roer voorzichtig de slagroom door het mengsel. Proef of er nog meer suiker bij moet. Laat in 3 à 4 uur in de koelkast opstijven. 

1 opmerking:

  1. Tip: slagroom over? Doe het in een ijsblokjesvorm en laat het invriezen. Daarna in een bakje bewaren voor de soep of een saus.

    BeantwoordenVerwijderen