vrijdag 24 december 2010

Breekbrood


De dag voor Kerst. Morgen komt familie taart eten voor de verjaardag van een meisje dat 11 wordt op eerste Kerstdag. En daarna het kerstdiner dus vandaag sta ik in de keuken. Al sinds half 8. Een boffert staat klaar, de brownies zijn af, een cranberrytaart naar recept van Nigella staat in de oven gemaakt door de jarige zelf. Het ruikt heerlijk in huis.
Vanmidddag begint Kerst met een buffet met vrienden en heel veel kinderen. Wij nemen champignonragout mee. En breekbrood met zoute boter. Ik gebruikte het recept voor stokbrood met zuurdesem, maar je kunt natuurlijk ook een standaard broodrecept met instant gist gebruiken. De broodbakmachine instellen op deeg, bij mij is dat ongeveer anderhalf uur. Na het rijzen 22 kleine bolletjes van het deeg maken en deze op een centimeter afstand van elkaar leggen.

Door de tweede rijstijd van een a anderhalf uur, komen ze bij elkaar. Bestrijken met een beetje ei en dan bestrooien met verschillende zaadjes. In oven op 225 graden kleine 20 minuten bakken tot de broodjes goudgeel en gaar zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten