zondag 3 oktober 2010

salade van sperziebonen, courgette, tomaat en olijf


De reclameman ging naar een vernissage voor een debuut van zijn schoonzus over debuten van andere schrijvers. En ik mocht Bodil ophalen bij een verjaardagspartijtje in een theaterschool waar ter afsluiting een voorstelling werd gedaan over koninginnen, tijgers, heksen, vampiers en een moordenaar. Zoals een amerikaanse moeder verwoordde "Great fun, but what happened to birthday parties with cake and games in the garden."

Veel tijd om te koken bleef niet over. Gelukkig is de pasta met geroosterde bloemkool favoriet. In de koelkast kwam ik nog sperziebonen tegen en er lag nog een courgette uit de moestuin. Met wat ik verder tegenkwam een salade gemaakt.

nodig: 250 gr sperziebonen * 1 courgette * 1 sjalot * 1 tomaat * zout * olijfolie * sap van halve citroen * 6 kalamata olijven

Snipper de sjalot heel fijn, bestrooi met een beetje zout en laat een kwartiertje staan. Punt de sperziebonen en kook ze in ongeveer 10 minuten beetgaar in een bodempje water. Snijd de courgettes overdwars in drieën. Snijd deze vervolgens in plakken en dan weer in reepjes. Bak deze in een olijfolie bruin en gaar. Haal daarna de courgettereepjes uit de pan en bewaar de olie. Snijd de tomaat bovenin in, dompel 'm een minuutje in kokend water en ontvel. Snijd de tomaat in kleine stukjes en doe bij de sjalot. Voeg de citroensap toe en het restje olijfolie. Hussel de sperzienbonen, de courgette, de olijven en de dressing door elkaar. Serveer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten