zondag 30 mei 2010

Linzensoep met knoflook en ui

Zoals beloofd de soep van de camping tijdens het koude Hemelvaartweekend voor dit weglog. Thuis maken, op de camping verwarmen en eten met pitabroodjes die geroosterd zijn boven het houtvuur.
Ingrediënten
- 1,5 liter groentebouillon
- 300 gram rode linzen
- 2 grote uien
- 2 stengels bleekselderij
- 2 grote tomaten
- 2 eetlepels ghee
- Zout en peper
- 2 tl gemalen komijn
- 4 teentjes knoflook
- 4 el olijfolie
- Sap van een ½ citroen
- Citroenpartjes
Bereiding
1.Was de linzen, snipper de uien en snijd de bleekselderij en tomaten in stukjes.
2.Breng in een pan de bouillon aan de kook en voeg de linzen, de helft van de ui, de bleekselderij en de tomaat toe. Laat de linzen zachtjes ongeveer 50 minuten sudderen.
3.Smelt de ghee in een kleine koekenpan en fruit de overige ui zacht en glazig.
4.Meng de uitgeperste knoflook met het citroensap en de olijfolie tot een dressing (dit kan in de keukenmachine).
5.Pureer de soep met een staafmachine en voeg daarna de gefruite ui, de komijn, zout en peper en de knoflookdressing toe.
6.Serveer de soep met citroenpartjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen