donderdag 29 april 2010

Naan

Ingrediënten voor 3 stuks
• 50 ml lauwwarme melk
• 3 eetlepels yoghurt
• 1-2 eetlepels olie
• 1 ei
• 230 gram tarwebloem
• ½ theelepel zout
• 1 theelepel gemalen koriander
• 1 theelepel gemalen komijn
• 4 gram droge gist
• Eventueel enkele eetlepels gesmolten ghee of boter
Bereiding
Doe achtereenvolgens de melk, yoghurt, olie en het ei in de broodbakmachine. Voeg de bloem toe, de kruiden, het zout in een hoekje en de gist in het midden in een kuiltje. Laat het deeg kneden en rijzen en voeg indien nodig nog wat extra bloem toe.
Verwarm de oven voor op ten minste 220˚C. Zet gelijk de bakplaat ook in de oven. De bakplaat moet ongeveer 10 minuten voorverwarmd worden in de opgewarmde oven.
Kneed het deeg nog even en verdeel het daarna in drie stukken. Rol elk stuk uit tot een vorm van ongeveer 25 cm lang en 13 cm breed. Zorg ervoor dat het deeg niet uitdroogt en dek het indien nodig nog even af.
Als de bakplaat goed warm is de drie naanbroden op de bakplaat leggen en 4-5 minuten bakken. Het brood bolt op. Leg het brood op een rooster en bestrijk de naan met wat gesmolten ghee of boter.
Tips
Vervang de koriander en komijn door venkelzaad.
Zet de oven ook op de grilstand als de naan de oven ingaat.
Lekker met Indiase bruine bonen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen