donderdag 29 april 2010

Indiase bruine bonen


Een gemakkelijk en gezond recept uit een heel oud kookboek. Is dit voorlopig het laatste recept met winterse groentes of zijn ui, wortel en kool van alle seizoenen?




Ingrediënten voor 2 personen
4 aardappelen
1 winterwortel
1 kleine spitskool
1 ui
3 eetlepels olie
1 eetlepel kerrie
zout
1-2 eetlepels tomatenpuree
1 klein potje bruine bonen
Bereiding
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze gaar.
Snijd de wortel in dunne plakjes, de ui in stukjes en de kool in reepjes. Verwarm de olie in de pan en bak de ui, wortel en kool hierin ongeveer 10 minuten.
Roer er dan het kerriepoeder, het zout en de tomatenpuree door en bak dit even mee.
Voeg de aardappelblokjes en de bonen toe en laat het geheel nog even pruttelen en opwarmen.
Lekker met naanbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen