vrijdag 2 april 2010

carrot cake


Carrot cake klinkt beter dan winterwortelcake. Wortel in een cake klinkt als een gezondheidsaspect, maar daar hoef je met de hoeveelheid suiker geen zorgen over te maken. Wortel houdt de cake sappig. Het engels/amerikaanse gebak is ondertussen gearriveerd. Muffins zijn heel gewoon geworden en ook brownies kent iedereen. Zelfs in culinair Parijs viel me op dat ze overal verkrijgbaar zijn, terwijl de fransen sterk gericht zijn op hun eigen cultuur. De Fransen spraken trouwens beter engels dan ik me kon herinneren, dus de globalisering heeft dus inderdaad doorgezet. Nog even en de Blokker en de hema staan ook in Parijs.

Oven voorverwarmen op 150 graden
nodig voor ongeveer 12 muffins of 1 cake:
1,5 cup fijn geraspte winterwortel * 1 fijngeraspte appel * 1,5 cup bloem * 180 gram lichtbruine suiker * 1/2 theel. baksoda * 1 theel bakpoeder * 1/2 theel. zout * 1 theel. kaneel * 1/2 cup rozijnen * ( paar eetl. geraspte kokos of noten) * 3 eieren * 140 ml zonnebloemolie

Doe de droge bestanddelen in een kom en roer goed door. Klop de eieren in een andere kom en voeg de olie, de wortel en de appel toe. Roer de inhoud van beide kommen voorzichtig door elkaar . Roer zo kort mogelijk.Als je er muffins van maakt, Doe je de papieren muffinvormpjes in de bakvorm. Als je ze tot de rand vult, groeien fze over de rand. Anders er iets minder in doen. Of een ronde cakevorm invetten en met wat bloem bestuiven en daar het beslag in gieten en gladstrijken.

De muffins ongeveer 20 minuten in de oven. De cake iets langer, ongeveer 30 minuten.

1 opmerking:

  1. Voor koninginnedag nog een keer gemaakt en uit nood maar twee eieren gebruikt en toch goed gelukt. Met oranje creamcheeselaagje

    BeantwoordenVerwijderen