zaterdag 24 oktober 2009

Semifreddo met frambozen


Nog een gemakkelijk toetje. De woensdag in de herfstvakantie hebben we kinderrestaurant gedaan samen met de Boonstra's. De kinderen wilden eigenlijk een echt restaurant ervan maken waarbij je uit allerlei verschillende gerechten zou kunnen kiezen. Ik geloof dat ze ook tevreden waren met zelfgemaakte groentensoep waarbij het zelfgeschreven recept gevolgd werd. Enthousiast werden de bleekselderij, wortel, courgetten en boontjes in kleine stukjes gesneden. En er was maar één pleister nodig. Verder kunnen Hannah en Iris nu heerlijke tapenade maken. Ook kunnen ze heel goed paddestoelen snijden en in pannen roeren. 's Avonds werden Guido en Yvonne en Remko welkom geheten in het restaurant. Tussen de gangen werd ook nog "Mieke houd je vast" op piano en viool gespeeld door Bodil en Tessel. Iris speelde op de trompel en een gezamelijk optreden van alle zes kinderen. Daarna kwam het toetje. Dat was gemaakt door Kick en Dagmar die vol overtuiging slagroom klopten en net op tijd waarschuwden voor die in boter veranderde, frambozen pletten en dat alles bijna zonder snoepen.

voor 4 personen:
1 beker slagroom (250 ml), 4 eetlepels suiker,,250 g Griekse yoghurt, 75 g witte chocolade, half pak frambozen uit de vriezer, scheut frambozenlimonade.
Haal de frambozen minimaal een uur van te voren uit de vriezer. Rasp de chocolade grof. Klop in een kom de slagroom met de suiker stijf. Prak de halfontdooide frambozen met de frambozenlimonade. Spatel de stijfgeklopte slagroom voorzichtig door de yoghurt. Schep de chocolade en tweederde van de frambozen erdoor. Roer niet teveel zodat je een gemarmerd effect krijgt. Bekleed de kommetjes met een ruim vel vershoudfolie, zodat de folie over de rand hangt. Verdeel het frambozen-yoghurtmengsel over de 4 kommetjes en zet ze 2 uur in de vriezer. Til de semifreddo aan de folie voorzichtig uit de kommetjes en keer de porties elk om op een bordje. Verwijder het folie. Versier met een paar frambozen. Als je de semifreddo langer in de vriezer hebt dan een half uur van te voren in de koelkast zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten